Fotbrytere - det ultimate innen multi-tasking

  07.11.2018

Husk da du lærte å kjøre bil? I begynnelsen virket pedalene litt vanskelig - husker hvilken som var hvilken, prøver å mestre clutchkontrollen ...

Og så i veldig rask tid, var hele greia den andre naturen. Dine føtter viste seg at de var i stand til å håndtere ganske komplekse ting - press, fart og rask handling i en nødsituasjon.

Footswitches gir en ny kant til mange oppgaver ved å gi brukeren muligheten til å multitask. De sparer plass også - på produksjonslinjer og transportbånd med en fotbryter på gulvet gjør mest mulig ut av hver kvadratcentimeter.

I medisinske miljøer kan de brukes til å kontrollere høyden på en sykehus seng, sparing medisinsk personale tung løft og bøying. De finnes i jordbruk, skogbruk, kontorutstyr og laboratorier. De brukes til CCTV, for bildeopptak, og til belysning.

Disse enkle, upretensiøse teknologiene tillater innovasjon i noen av de mest kreative bransjene. Ved hjelp av en fotbryter tillater skaperne å forlenge grensene for hva de kan oppnå med to hender alene. Musikere bruker dem ved liveopptredener, skaper inntrykk av flere musikere og sangere, forsterker og forvrenger lyden deres, og spiller gjentakelser av riff eller tekster.

Tattoo artist bruker en fotpedal for å kontrollere spenningen av elektrisitet som går gjennom tatoveringsnålen, slik at begge hender er fri for arbeid på designen. Og alle de som syr - fra hjemmet sewists lager sine egne klær til high end mote design hus - bruk fotpedaler til å jobbe sine maskiner.

Marquardt produserer en rekke moderne ergonomisk utformede fotbrytere for bruk i en rekke miljøer. Serien 2420 er beskyttet mot støv og vann til IP65 og IP67 nivåer, og kan til og med være utstyrt med et metallbeskyttelsesdeksel for å beskytte brukeren i tunge miljøer.

Sterk og med en glidende overflate, har den hull for å feste til gulvet om nødvendig, og et snap-action bryteranlegg som har en påvist levetid på over 300.000 operasjoner. Det gir også veldig god taktil tilbakemelding til brukeren.

Mange fargevalg er tilgjengelige, og du kan til og med ha logoer trykt på rocker.
Med en rekke byttealternativer som spenner fra lavnivåsignaler opp til 21A-strømmer, kan den konfigureres som en standardbryter eller som en enkelt- eller dobbeltpol, med et låsingsalternativ.
Det oppfyller brannbarhetskravene til UL 94 VF-2 og er egnet for bruk med dobbeltisolerte apparater.
Også i Marquardt-serien er serien 2410, en tilpassbar bryter som er robust og ergonomisk, og leveres med en vegghenger.
2410 kan ses på Nexus her http://www.nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/MARQUARDT

Bilde av Gabriel Gurrola på Unsplash